Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany

El restaurant Can Roca d'Esponellà és membre fundador del Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany

Sota el lema “El Plaer de Menjar Natural” 8 restaurants s’han unit amb 9 productors per formar el Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany. La Societat Gastronòmica es va constituir el febrer del 2004 i és una associació de professionals sense ànim de lucre.

Les activitats que han conduït a la creació d’aquest grup gastronòmic són fruit de la necessitat d’alguns restauradors del Pla de l’Estany, de compartir idees, proveïdors i cercar conjuntament productes d’alta qualitat que els permetin millorar la seva oferta gastronòmica i alhora la de la comarca. També els va impulsar l’interès per recuperar productes i maneres de produir d’abans, de conèixer nous productes i tècniques i d’adquirir nous coneixements i noves maneres d’entendre la gastronomia.

La particularitat més important que té aquest grup és que els productors són artesans i disposen de productes d’altíssima qualitat i naturals, que pertanyen a la comarca del Pla de l’Estany i que són l’essència del Grup.

Els productes del Grup són el “Bou Novell Sant Mer”, vedella mascle capat als tres mesos i sacrificat entre els 10 i 14, amb ascendència de mares i pares ja engreixats a la comarca i amb una alimentació molt controlada; “Bonxai” xai de ramat; “Conill de Banyoles”, engreixat a Esponellà; “Oli d'oliva extra verge Mas Auró”; llegums recuperats com els Fesols de l'ull ros banyolins i carbassa d'Esponellà; “Hortalisses ecològiques d'en JuliI”; Mel de Crespià; la “Tortada de Banyoles”; “Atlètica”, cervesa artesana; “Crespianes”, nous de Crespià, i els alls de Cornellà del Terri.

Aquest restaurant forma part del grup d’establiments adherits a la Marca Cuina Catalana, i com a tal ha pres el compromís de treballar per a la promoció i difusió del patrimoni culinari català.